Qui som

L'Associació Cultural La Torratxa és una organització sense ànim de lucre que treballa per promoure i donar la màxima visibilitat a la llengua i la cultura catalana, tan del nostre passat com del nostre present, en totes les seves expressions (història, art música, literatura, mitjans de comunicació, etc.).

La Torratxa té com a finalitat promoure  activitats per reflexionar sobre el passat, el present i el futur de Catalunya des d'una mirada que entronca amb les corrents culturals, de tots els temps, principalment els que van ser hegemònics durant l'època de la Mancomunitat i de la segona república. Així, La Torratxa, és proclama hereva dels debats intel.lecturals que es van produir en el marc de la Penya Borralleras, de l'Ateneu Barcelonès, amb homenots com  Lluís Llimona, Pompeu Fabra,  Joaquim Borralleras, Estanislau Duran i Reynals, Josep Pla o  Josep Maria  de Sagarra.

La Torratxa vol ser un punt de trobada, de reflexió i de pensament crític, per tal de contribuir a enriquir el debat cultural català.